Improviseren in de keuken

14-03-2020 | 2019 - 2020

Na een paar dagen geleden gehoord te hebben dat we niet meer naar de Azoren gaan en dus zuinig op ons eten moeten zijn, had ik weer keukendienst. We moesten even in de stores, de inventarisatielijsten, kijken wat voor eten we nog aan boord hadden. Na gezien te hebben dat we nog een hele hoop stoofvlees hadden, besloten we dat maar te maken.

Aan het begin van de keukendienst kregen we hulp van onze kapitein, de man die alles kan, maar daarna hadden we alle touwtjes in handen. Wij wisten echter niet zo goed hoe we alles moesten bereiden, dus dat werd gewoon maar proberen. Na alles geïmproviseerd te hebben was het toch nog lekker en kon de lunch beginnen.

Ook moesten we natuurlijk nog een vieruurtje maken, maar we hebben helaas geen suiker meer dus we moesten goed zoeken naar een recept. Na eindelijk iets gevonden te hebben, besloten we het maar gewoon zelf te doen en begonnen we weer met improviseren. Dit liep verrassend genoeg goed af en de koekjes waren heerlijk; we hadden er zelfs meer dan honderdvijftig.

Verder verliep de dag in de keuken goed en nadat we de dag hadden afgesloten en de keuken weer schoon was, hadden wij nog een leuke filmavond om weer even uit te rusten van de drukke dag.

Tycho