Activiteiten met de Spanjaarden

19-11-2019 | 2019 - 2020

Nadat wij een ochtend voor een uitwisseling bij een school op Tenerife waren geweest, kwamen de leerlingen van die school naar ons schip. We hadden nog net op tijd de voorbereidingen getroffen. Er stonden boterhammen met hagelslag en pindakaas voor ze klaar en we hadden verschillende activiteiten gepland: in de mast klimmen, voetballen, bordspelletjes en ze mochten het kluivernet in. Een paar SaS’ers en ik stonden bij het voetballen. We deden een potje vier tegen vier tegen de Spanjaarden. We hadden hoge verwachtingen van ze, maar ze werden helemaal van het kastje naar de muur gespeeld en na tien minuten waren ze al bekaf. Het was wel erg gezellig en leuk. Later hebben we nog met z’n allen gegeten.

Om een uur of acht gingen ze weer weg. Toen ze weg waren hoorden we van iemand van de leiding dat de kinderen van de Wylde Swan (een ander Nederlands schip met een vergelijkbaar project als School at Sea) nog even een uurtje zouden komen. Die lagen namelijk in dezelfde haven als wij. Dat ging helaas niet door omdat zij de hele dag een excursie hadden gehad en uitgeput waren. Toch was het al met al het een superdag!

Ties