Afscheid op/van Tenerife

20-11-2019 | 2019 - 2020

Woensdag was het zover: de laatste volle dag op Tenerife. We hebben schoongemaakt, het schip vaarklaar gemaakt en… afscheid genomen van onze Duitse buren. Wij hadden namelijk naast de Thalassa nog een Duits schip, de Thor Heyerdahl, van het programma ‘Classroom Under Sail’. Ook dit is een soortgelijk project als SaS. De eerste keer dat wij ze hadden ontmoet was tijdens onze eerste vrije tijd. Twee mede-SaS’ers en ik waren door Santa Cruz aan het lopen, net terug van het schip waar we al onze zeer nuttige inkopen (veel eten en drie shirts) hadden opgeborgen, toen we een groep Duitse jongeren tegenkwamen. We liepen naar ze toe om te vragen of zij van het schip naast ons kwamen en raad eens: onze vermoedens klopten! We raakten in gesprek en blijkbaar gingen zij naar een burgertent. Wij werden uitgenodigd om mee te gaan en konden geen nee zeggen. Sinds die avond hebben we bijna elke dag op de kade gepraat, dus afscheid nemen was wel lastig, ook al kenden we ze minder dan een week.

Toch is er nog een beetje hoop dat we ze in de Cariben ook een keer tegenkomen!

Tijl