Weer onderweg

21-11-2019 | 2019 - 2020

Toen was het echt weer tijd om Tenerife te verlaten. Na negen dagen in de haven te hebben gelegen gaan we nu weer de zee op, op weg naar Kaapverdië. Het schip werd volgetankt met water en iedereen werd geteld. Een van onze stuurmannen ging van boord en de loopplank werd binnengehaald. Toen hoorde je het geronk van de motor en één voor één werden de trossen los gegooid. Toeterend en zwaaiend naar onze stuurman, de Wylde Swan (van Masterskip) en alle andere tall ships in de haven voeren we weg.

Hoewel iedereen er aan toe was weer de zee op te gaan, was er ook een soort spanning over wie er dit keer weer zeeziek zouden worden. We voeren uit en de zee bleek heel rustig te zijn. Met z’n allen haalden we de fenders binnen (de stootkussens die in de haven langs het schip hangen om schade te voorkomen) en genoten we volop van het mooie uitzicht op Tenerife en het topje van de Teide dat boven de wolken uitstak.
De rest van de dag was iedereen bezig op het dek of zaten we binnen aan school.

’s Avonds kleurde de horizon roze en oranje en rond 18:30 uur verschenen de eerste sterren al aan de hemel. De sterrenhemel was zo helder dat we zelfs de Melkweg konden zien!

We zijn weer onderweg!

Tinke