Plundering van de Carrefour!

15-04-2019 | 2018 - 2019

Vandaag lagen we voor de laatste dag in Cherbourg. We zijn hier gestopt om nog te bunkeren. We gingen deze ochtend niet alleen diesel bunkeren, maar ook groente en fruit kopen. We waren namelijk lekker gezond geweest vanaf het vertrek van de Azoren en hadden alle groente en fruit opgegeten. Ook waren er andere dingen op, zoals boter, suiker, Nutella en kruiden. Deze keer mochten drie andere leerlingen en ik met de kapitein mee om boodschappen te doen. Wij zijn dus met z’n vijven naar de supermarkt gelopen. We liepen de supermarkt binnen met twee winkelwagentjes en toen begon de plundering van de Carrefour. Eerst de sinaasappels, appels en tomaten; wij pakten niet zoals een gezin twee zakken van alles, nee, wij pakten er gewoon meteen acht. Vervolgens door naar de paprika’s en courgettes; een mede-SaS’er en ik dachten dat we aan twee zakken paprika’s wel genoeg zouden hebben, aangezien we nog maar drie dagen zouden varen. Ook zouden we überhaupt nog maar vijf dagen aan boord zijn, want op de 20e eet iedereen gewoon weer thuis. De kapitein zei: “Vul nog maar vier van die zakken met paprika’s en vier met courgettes”. Ook gingen we even melk inkopen. We kochten iets van 36 pakken melk. Vervolgens maakte de kapitein ons nog even immens gelukkig door vijf potten Nutella te kopen van één kilo per pot. Nadat we alles hadden en onze twee winkelwagentjes waren gevuld, gingen we afrekenen. We stonden binnen veertig minuten weer buiten. Hierna kregen we nog een superlekker chocoladegebakje. Dit had ik al lang niet meer gehad, het was zo lekker. Hierna zijn we terug gegaan en hebben we de winkelwagentjes uitgeladen en zijn we met z’n vieren weer terug gerend naar de supermarkt om de karretjes terug te brengen. De scheepsovername is ingegaan en we zijn onderweg naar Nederland. Het aftellen kan op één hand #besefmomentje

Suzanna