Groepsactiviteit: alleen zijn

14-04-2019 | 2018 - 2019

Vandaag stond de solo bivak dan eindelijk op het programma. Nu was er hier in Cherbourg geen bos ofzo waar we konden zitten, dus was het plan om midden in de stad op een lang stuk kade te gaan bivakkeren. Nu is het best koud om tien uur lang (uiteindelijk was het korter) in de wind te zitten. Daarom werden er veel lagen aan gedaan en de zeilpakken werden over alles heen aangetrokken. Nadat we verdeeld waren over de kade, werden de koekjes en flessen water tevoorschijn gehaald. Ik zat bij de rand van een kuil waar een grote onderzeeër lag en daar kwamen dus heel veel mensen. Die kijken je dan raar aan als je op de grond ligt, alsof je een zwerver bent. Gelukkig konden we deze Fransen niet verstaan en wisten we dus niet of ze het over ons hadden. Na een tijdje krijg je het ondanks al die laagjes kleding toch koud en besluit je eens wat jumping jacks (fitnessoefeningen) te gaan doen. Nu zaten we zo ver van elkaar af, dat we elkaar nog wel konden zien en als jij jumping jacks doet, gaat de persoon naast jou dat ook doen. Even later was iedereen aan het springen en zwaaien en zo ver je kon kijken was er een rijtje sportende SaS’ers te zien. Best grappig, ben je in je eentje en dan nog ben je met de groep bezig om met zijn allen warm te blijven.

Sjors