Niks te doen

17-03-2019 | 2018 - 2019

Het was superlekker weer bij de dagwacht van de één tot vijf. Geen wind, rustig water, brandende zon, er was vrij weinig te doen. Ook onze stuurman had niks te doen. Hij lag lekker shirtless te zonnen op de stuurhut. We verveelden ons best wel, dus gingen we klusjes zoeken. Twee meiden in onze wacht gingen alle ramen zemen en ik ging onze docent biologie uitleggen hoe je stagzeilen moest inpakken. Toen ik daar klaar mee was, ging ik maar ‘blauwe boekjes’ lezen. De blauwe boekjes zijn boekjes waar allemaal informatie in staat over alles wat met varen te maken heeft, dus ik was ergens ook nog wel nuttig bezig. Toen we om 17:00 uur eindelijk verlost waren van onze wacht, gingen we ons maar ergens anders op het schip ‘nuttig’ maken.‘Werkhokchillings’ met de boys is namelijk erg nuttig voor onze sociale ontwikkeling. You sail, you learn!

Cai