Sollicitatiestress 3.0

18-03-2019 | 2018 - 2019

BAM! BAM! BAM! Pascal vond het tijd om weer wat deadlines in ons gezicht te knallen, want wij hebben het natuurlijk nog niet druk genoeg. Ik had de eer om ze op het krijtbord te schrijven. 21-03: sollicitatiebrief scheepsovername 3 inleveren. ‘Voor welke functie ga jij solliciteren? En jij? En jij?’ Ja hoor, de sollicitatiestress was weer gaande. ‘Stuurman’ was opnieuw het meest gegeven antwoord, net als bij de vorige scheepsovername. 18 stuurmannen? Tja, dat wordt hem niet. Met een perfecte sollicitatiebrief en een kneitergoeie voorbereiding op het gesprek kan je uiteraard je kansen vergroten, maar uiteindelijk hangt het toch af van je gedrag de afgelopen maanden. Het is net als bij Sinterklaas… ‘Ben je wel braaf geweest? Heb je wel je best gedaan? Heb je je wel voldoende ontwikkeld? Ben je er wel klaar voor?’ Alleen dan krijg je cadeautjes van sinterklaas Sam en emancipatiepiet Pascal, en terecht, want stuurman worden op de Thalassa is echt een cadeautje! Tenminste voor mij… Sommigen vinden het natuurlijk veel leuker om machinist te worden, of kok, of scheepsarts. Ik denk dat ik voor stuurman ga, of voor journalist, of voor jaarboekredacteur, ik weet het niet man… SOLLICITATIESTRESS!

Cécile