Wie stuurt?

16-03-2019 | 2018 - 2019

Omdat er geen wind stond, maar we wel buiten moesten sturen, was het sturen heel erg makkelijk. Dit was natuurlijk omdat de motor aan stond, anders was het een ander verhaal geweest. Er werd regelmatig gevraagd door mensen die even de wacht kwamen joinen: ‘Waarom stuurt er niemand?’ Er werd vervolgens gewezen naar een jongen die op het bankje childe, hij stuurde. Het was zo ‘easy’ sturen dat je eens in het half uur even op het kompas moest kijken of je nog wel op koers lag. Op een gegeven moment liep de roerganger zelfs even naar de wc en toen hij terugkwam, lag het schip nog steeds mooi op koers. Iedereen was aan het genieten, want het zonnetje scheen volop, dat hadden we niet meer verwacht tijdens deze oversteek. Hopelijk wordt het weer wel snel wat beter wat betreft de wind, want hoe relaxed het varen ook is zo, ik heb ook wel weer zin in wat actie en het echte zeilen.

Annerijn