Aan tafel!

22-10-2018 | 2018 - 2019

Stoom in je gezicht, brandende net gewassen borden en vieze putjes in de wasbak schoonmaken met je vingers. Je raadt het wel, tijd voor keukendienst!

Om zeven uur ’s ochtends werd ik wakker gemaakt voor de keukendienst. De ochtend begon met een klein overleg over wat we die dag zouden maken. Eenmaal in de keuken werd ons uitgelegd hoe alles in elkaar zat. Welke snijplanken voor welk eten gebruikt mochten worden, hoe de oven en afwasmachine werkten en hoe we binnen een beperkte tijd alles af konden hebben. Met een gezellig muziekje begonnen we er aan, met als eerst het ontbijt dat bestond uit brood en beleg. Vervolgens hadden we voor de lunch overgare pasta klaargemaakt, omdat het wat lastig is om in te schatten wanneer pasta voor 50 man klaar is. Voor het diner waren we natuurlijk overambitieus, maar hebben we het wel gefikst om twee heerlijke lasagnes voor 19:00 uur te maken, waarvan eentje vegetarisch was. Na het eten kwam natuurlijk het allerleukste deel: afwassen. Voor vijftig man afwassen is wel even iets anders dan thuis afwassen. Gelukkig hebben wij hier aan boord een snelle afwasmachine en veel handen om te helpen. Na twaalf uur lang in de keuken te hebben gestaan ging ik toch met een voldaan gevoel naar bed, vergezeld door de heerlijke geuren en kleuren die de keuken mij vandaag heeft gebracht.

Finn