O nee, we zinken!!

23-10-2018 | 2018 - 2019

Het was onze tweede dag aan boord en Sam riep ons bij elkaar om uit te leggen wat we moesten doen als de alarmen klonken. Nadat Sam ons alles had uitgelegd zette hij het algemene alarm aan. Dat betekende dat we moesten tellen of iedereen er was en dat we vervolgens reddingsvesten aan moesten doen. Dat ging allemaal redelijk soepel. Toen hij iedereen had gecontroleerd en de mensen had geholpen die hun reddingsvest verkeerd hadden aangetrokken, moesten we alle reddingsvesten weer opbergen. Met name dat was een dingetje. De reddingsvesten kwamen uit een kist op het middendek. Wij legden alles er weer terug in, maar dat bleek minder makkelijk dan gedacht. Bij de eerste poging bleven er meer dan zeven reddingsvesten over… oeps. Alles er weer uit en opnieuw erin… blijft er weer één over. We begonnen ons echt af te vragen hoe die dingen er ooit allemaal uit waren gekomen. Alles er weer uit en opnieuw erin. Het bleek echt een hele lastige puzzel te zijn, maar uiteindelijk is het gelukt. We waren wel een uur verder, maar het past! Nu kunnen we weer veilig zinken.

Cai