“Eén, twee, hijsen maar!”

22-03-2018 | 2017 - 2018

Rond 16u00 werden we allemaal naar de salon gehaald, want Sam had slecht nieuws. De motor was kapot gegaan. Aan boord hebben we allemaal reserveonderdelen mee voor de motor behalve voor één ding (‘wat eigenlijk nooit kapot gaat’) en natuurlijk was dát wat kapot was. Het was iets heel simpels, namelijk een soort papiertje met een dun laagje aluminium dat tegen 400 graden kan (koppakking). Na het nieuws hebben we alle zeilen gezet en voeren we op vol tuig. We hebben zelfs de topbazaan gezet en de vlieger. Dit was de eerste keer dat we met SaS op vol tuig voeren. Dat betekent dat we zeilend de haven van de Azoren gaan binnenvaren. Ook gaan we waarschijnlijk een manoeuvre doen met het anker terwijl de zeilen nog staan. In de haven komt er gelukkig iemand aan boord die het kapotte onderdeel gaat vervangen zodat we de motor weer kunnen gebruiken wanneer dat nodig is.

Iris