Brieven, een spoelboy en een dokter

09-03-2018 | 2017 - 2018

Vandaag was het eindelijk zover: POST!

Een enorme tas vol met brieven, usb-sticks, foto’s (en glitters) werd over het schip gezeuld en in de eetzaal neergezet. Maar we mochten er pas bij als de keukendienst helemaal klaar was. Nadat de afwas in hoog tempo is afgewassen, gedroogd en weggezet en de rest van de keuken helemaal schoon was (sneller dan normaal, omdat er vele mensen kwamen helpen) werd de tas met post opengeritst. Er kwamen grote pakketten met brieven, enveloppes, kaarten en een spoelboy (dit is om bekers te wassen) uit. Namen werden geroepen en de brieven werden verdeeld onder de gieren die rond de tas aan het cirkelen waren. Daarna ging iedereen er met zijn of haar buit vandoor om het alleen of samen te lezen. Er werd veel gelachen, af en toe een beetje gehuild en er werden grappen gemaakt over de spelfouten die in de brieven voorbij kwamen.

Maar de post en de spoelboy zijn niet het enige wat nieuw aan boord is gekomen. Met de MEGA-sporttas is namelijk ook nog een dokter meegekomen. Zijn naam is Erik en hij blijft bij ons tot aan het einde van de reis (sic). Net als Ollie slaapt hij in het washok en ik hoop dat hij de rest van de reis niks hoeft te doen. Waarschijnlijk draait hij af en toe een wachtje mee en een voordeel voor hem: de reis wordt alleen maar warmer richting het (hopelijk) zomerse Nederland.

Anouk