Martinique

27-12-2017 | 2017 - 2018

Het eerste wat we zagen toen we de baai van Martinique invoeren, waren de vier enorme cruiseschepen die daar voor anker lagen. Iets wat heel raar was om te zien, zeker omdat we net van het verwoeste Dominica afkwamen. Eenmaal aan land konden we nog beter zien hoe het eiland volledig draait om het toerisme. Overal waar we keken zagen we informatiekantoren, winkels vol met souvenirs en mensen die de toeristen allerlei producten wilden verkopen. Ook was er tot onze grote verbazing een Mac Donalds en een grote Carrefour. Maar tussen alle toeristische restaurantjes en de toeristen zelf door zagen we gelukkig ook de lokale bevolking die gewoon zijn leven leidde. Op een gegeven moment kwamen we bij een overdekte markt aan waar je heel duidelijk de scheiding tussen het toerisme en de cultuur van het eiland kon zien. Aan de ene kant zag je kleine kraampjes waar allerlei groenten en fruit werden verkocht en andere etenswaren. En aan de andere kant zag je de kleurrijke omslagdoeken, trommels en beeldjes in de verkoop. Achter in de markt waren kleine restaurantjes waar we voor weinig geld een drie-gangen-lunch hebben gegeten. Als voorgerecht hadden we een vruchtensap met gefrituurde visballetjes. Als hoofdgerecht kon je kiezen tussen kip, geit of vis met rijst en bonen en als dessert hadden we zelfs een bolletje vanille-ijs! Daarna moesten we weer terug naar het schip en vervolgden we om 01:00 ’s nachts onze reis naar St. Lucía.

Wieske