Eten rapen van het dek

16-12-2017 | 2017 - 2018

Het is ondertussen wel duidelijk dat er zelfs midden op de oceaan heel wat leven onder water zit. Als je even naar het water kijkt zie je er wel weer een vliegen. Als je even ’s morgens vroeg een rondje dek gaat doen zie je er wel weer eentje liggen. Vliegende vissen. Wat moet je met ze? Je kan ze overboord gooien, maar ze zijn toch al dood dus dan heb je er weinig aan. Je kan ze in een emmer stoppen en ze even laten liggen tot iemand die emmer weer nodig heeft en ze overboord gooit. Maar ik heb nu een nieuwe manier gevonden wat je ermee kan doen. Ik pak ze van het dek tijdens mijn wacht en ga ermee naar de brug waar ik op een stoel ga zitten met een snijplankje op mijn schoot en dan ga ik hem ontleden met een zakmes. Als zijn ingewanden er dan uit zijn spoel ik hem af en ga ik hem bakken, het vel trek je er zo vanaf als hij gebakken is en dan neem je een hap… heel lekker! Ik heb gewoon twee vliegen in één klap, ik doe iets met de dode vliegende vissen en ik heb wat extra eten voor mezelf!

Max