Sollicitatiebrieven

17-12-2017 | 2017 - 2018

De scheepsovername gaat bijna beginnen. Daarvoor moeten we natuurlijk de verschillende functies aan boord verdelen. Door te solliciteren voor een functie kun je de functie die je wilt ook echt krijgen. Na de les ‘solliciteren kun je leren’ van Bonne, is iedereen aan de slag gegaan met het schrijven van een of meerdere sollicitatiebrieven. Voor velen van ons was dit de eerste keer, wat het best lastig maakte. De brieven moesten echt heel officieel, met alles erop en eraan. Er werd heel veel over gesproken en eigenlijk was bijna overal het gespreksonderwerp de vraag: “waar ga jij voor solliciteren?” Ook ik heb dit heel vaak gevraagd en heb het ook vaak gevraagd gekregen. Eigenlijk alle antwoorden kwamen wel voorbij: Kapitein, Stuurman, Bootsman, Matroos, Keukenteam, Bakker, Scheepsarts, Machinist en nog een boel zelfverzonnen functies. Het is leuk om er zo mee bezig te zijn en er hangt ook een zekere spanning in de lucht, wie wordt wat? Vandaag moesten de sollicitatiebrieven dan eindelijk ingeleverd worden, om 17:00 uur precies. Daarna begonnen Sam, Pascal en Jelle meteen met de sollicitatiegesprekken. Morgen krijgen we waarschijnlijk de verdeling te horen, spannend!!!

Merijn