Nieuwe vrienden

22-11-2017 | 2017 - 2018

Daar liepen we dan in onze witte School at Sea polo’s. We hadden een uitwisseling met een school op Tenerife. Na een korte ontvangst deden we verschillende activiteiten. Er werden vier groepen gemaakt. De eerste activiteit die wij deden was basketballen en daarna kregen we ‘taalles’ waarbij we in Spaans, Nederlands en Engels woorden of zinnen mochten opschrijven. Ten slotte deden we stoelendans. Na deze activiteiten was het etenstijd. Er stond een heel buffet klaar, met van alles wat! Koekjes, cake, hartige taart, frisdrank, fruit en nog veel meer. Iedereen kon z’n hart ophalen, want zo’n buffet krijgen we niet aan boord! Na het eten stonden nog andere activiteiten gepland, maar toen er muziek werd opgezet en iedereen aan het dansen sloeg, werden die geschrapt. De tijd was om, we moesten terug naar het schip. Gelukkig zouden ze die avond nog naar ons komen.

Om half vijf stonden ze op de kade. Daar werden ze ontvangen, kregen ze een nummer (net als wij er een hebben) en werden ze in groepen verdeeld. Ik was groepsbegeleider met Miriam en eerst gaven we ze een rondleiding op het schip. Zo leuk die reacties op de hutten (zo klein zijn ze echt niet!). Daarna deden ze verschillende activiteiten zoals voetballen, in de mast en het kluivernet klimmen en Nederlandse spelletjes. Bij het klimmen liep het een beetje uit dus uiteindelijk liep heel de planning in de soep, maar ondanks dat was het erg leuk. Toen de laatste leerlingen uit de mast waren, was het tijd om te eten. De keukendienst had een heerlijke maaltijd klaargemaakt met wat Nederlandse dingen zoals hutspot en kaas, maar ook was er salade, wraps en watermeloen met zalm. Na het eten moesten onze uitwisselingsstudenten alweer naar huis. Jammer, want ook al is een dag niet lang om vrienden te worden, ze voelden al wel een beetje zo.

Tamara