Vers eten

23-11-2017 | 2017 - 2018

Stel je voor: je hoeft nooit meer eten uit een pakje te eten. Alles, maar dan ook echt álles wat je eet is zelfgemaakt. Geen sauzen voor je lasagne uit een pakje, geen voorgesneden groenten uit plastic, geen perfecte stukken fruit en geen kant en klaar brood meer uit de winkel. Dat zou echt geweldig zijn, niet? En nu boffen wij hier aan boord dat we zo veel mogelijk verse en lokale producten inkopen tijdens onze reis. Vandaag gingen we daarvoor naar de Afrikaanse markt in Santa Cruz met Jelle.

Het was een soort overdekte markt waar allerlei kleine handelaren zich gevestigd hadden. Je had een afdeling vol met verse stukken groente en fruit, één met vlees en één met superveel vis. Als we tijdens onze reis op markten zoals deze of in andere winkels komen gaan we vooral op zoek naar de lokale producten en handelaren. Deze kun je bijvoorbeeld herkennen aan het uiterlijk van het product. Neem bijvoorbeeld en paprika uit de winkel in Nederland, ze zijn perfect van vorm, bijna symmetrisch en hebben altijd een egale kleur. De paprika’s hier van lokale boeren hebben rare vormen, verschillende kleuren, zien er soms een beetje beurs uit en tóch smaken ze veel lekkerder!

Op de markt was van alles te vinden, we zagen schapenmagen, hele inktvissen, gekke dubbele komkommers en stukken fruit waarvan Jelle niet eens zeker wist wat het was. We leren steeds meer en het eten wordt steeds lekkerder, dus let maar eens op als wij, ja wij, weer thuiskomen!

Wieske