De top

21-11-2017 | 2017 - 2018

Vandaag was de grote dag: we zouden eindelijk na één dag klimmen de top bereiken. Vanochtend stonden we om 03:45 op zodat we om 04:00 weg konden. We waren met zaklampen en hoofdlampjes twee uur lang bezig de berg te beklimmen. Toen we er uiteindelijk in het pikkedonker aankwamen was de zonsopgang prachtig, de zon ging razendsnel omhoog en het leek of de wolken licht gaven. Ondertussen lagen we wel allemaal op een hoopje om onszelf warm te houden. De gevoelstemperatuur was zelfs -10. Zelf had ik een thermoshirt, een normaal shirt, een fleecetrui en een dikke jas aan, en nog had ik het stervenskoud. De afdaling zelf was supermakkelijk. we deden die in 4 uurtjes, terwijl de heenweg naar de top minimaal 6 uur kostte. De zon was wel achter de wolken op de terugweg en daardoor was het ook fris, maar wel een stuk warmer dan de top. Toen we bij de plaats aankwamen waar we werden afgezet, bleken er twee broden te zijn verdwenen. We hebben toen twee uur met honger op de bus gewacht. Toen we terugkwamen had Jelle samen met vrijwilligers, aardappelpuree, zoete aardappel, gepofte aardappel, gehakt met paprika en een lekker pittig sausje gekookt/gemaakt. Toen ik uiteindelijk in bed lag viel ik gelijk in slaap.

Stijn