Bergen kan je verplaatsen

20-11-2017 | 2017 - 2018

Vandaag zijn we begonnen aan de beklimming van El Teide. Een flinke tocht, met veel steile stukken en zigzags. Van tevoren hadden we wat afspraken gemaakt, zodat alles soepel zou (kunnen) verlopen. Helaas was dat niet bij alles het geval, maar dat is alweer opgelost. We maakten drie groepen met verschillende looptempo’s, en zorgden ervoor dat al het eten dat we mee hadden verdeeld zou worden. Na de lunch op 2399 meter hoogte begonnen we aan het eerste stuk van El Teide tot aan de Refugio, die op 3200 meter stond. We hebben er ongeveer 4,5 uur over gedaan, en telkens als we een pauze hielden kleedden we ons verder aan. Het werd alsmaar kouder en kouder, maar het uitzicht werd mooier en mooier. Iedereen was onder de indruk van de omgeving en van de prestaties van onszelf. Het is namelijk een hele prestatie om zo veel meter te klimmen in zo’n korte tijd wanneer je onervaren, geblesseerd of niet sportief bent. Daarom geldt voor deze mensen: bergen kan je verplaatsen, als je het maar graag genoeg wilt, en er maar hard genoeg voor werkt.

Robin