Glijden over de golven

21-01-2017 | 2016 – 2017

Voor veel mensen het ultieme gevoel van ontspanning: bij een wit strand omringd door palmbomen ronddobberen op het helderblauwe water. In de felle stralen van de brandende zon word je meegenomen met golven die je steeds verder het strand op stuwen. Vol spanning wacht je op die ene perfecte hoge golf die je mee neemt over het witte schuim waardoor je steeds dichter bij de branding komt.
De eigen reis heeft mij tot nu toe al naar de meest uiteenlopende plekken gebracht. Ik leef met de kansen die elke dag te bieden heeft en maak keuzes van moment op moment. Door de felle lichtstralen die door de gordijn de hotelkamer binnen kwamen, werd ik deze ochtend gewekt. Over het gloeiend hete strand liep ik op mijn blote voeten naar de surfplankenverhuur. Voor een goede deal huurde ik met mijn groepje drie surfplanken die we met elkaar afwisselden.

Het gevoel wat je krijgt als je daar ligt en opeens een hoge golf aan ziet komen, is niet te omschrijven. Je peddelt zo snel mogelijk in de goede positie en hoort ondertussen de golf steeds dichterbij denderen. De golf komt met een harde klap op je bord terecht en trekt je met een enorme kracht het water uit. Glijdend over de rollende golven gaat alles vanuit het oogpunt van de golf als een speer aan je voorbij.

Uitgeput en meer rood dan bruin gebakken brachten we ’s avonds onze borden voldaan terug naar de verhuurder. Ik heb vandaag zo veel plezier gehad en genoten van alle rust en actie op het water. Morgen alweer gaan we op weg richting Cuba. Een nieuwe groep, een nieuwe plek, een nieuwe eigen reis. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in!

Marit