Een normale dag

22-01-2017 | 2016 – 2017

Vandaag was een normale dag. Dat klinkt misschien gek voor jullie thuis, maar soms is het nou eenmaal niet anders. We begonnen de ochtend rustig met school. Omdat we elkaar natuurlijk niet hadden gezien tijdens eigen reis was iedereen druk verhalen aan het uitwisselen, het is toch best gek om na 3 maanden opeens een week niet meer met 43 man te zijn. (Moet je nagaan hoe dat wordt als we thuiskomen!) Rond een uur of 12 mochten we een uurtje met onze telefoons naar de kant om nog even met thuis te kunnen kletsen. Daarna gingen we verder met het normale tropenrooster, dat betekent dat we tot 4 uur mochten zwemmen en met de lol-lijn mochten spelen. (Een lijn aan de ra waaraan we kunnen hangen vanuit het kluivernet, dan kan je je hoog boven het water loslaten). Toen de pauze helaas voorbij was hebben we nog even verder gewerkt aan school en daarna zijn we gaan eten. Sommige waaghalzen hebben hun hangmatje op het achterdek gehangen in de hoop dat het vannacht maar niet gaat regenen (en om het opruimen van de troep op hun bed nog even uit te kunnen stellen) en al vroeg was het rustig op het schip. Alle indrukken van de eigen reis hebben nog wat uitwerking op het energie-level aan boord denk ik.

Jeroen Junior