Brandalarm

19-10-2016 | 2016 – 2017

Het begon allemaal heel rustig op de vroege ochtend. Iedereen was nietsvermoedend heen en weer aan het lopen, ik op sokken. Ik was op dat moment de wc-ploeg uit aan het lachen, toen het brandalarm ging en de helft meteen naar buiten de regen in ging (in mijn geval op sokken). De andere helft hoorde het niet en kwam pas na 5 minuten naar buiten. Aangezien ik op mijn sokken stond, mocht ik op de schoenen staan van Jeroen en Gwen. Toen ik dacht dat we eindelijk naar binnen mochten, moesten we de reddingsvesten uitproberen, dus mijn sokken waren aan het eind van de brandoefening compleet doorweekt.

Daarna hebben we met de mentorgroepen de kaders van School at Sea doorgenomen. Het zijn er vier: veiligheid, respect, budget, gezondheid. Met veiligheid wordt bedoeld dat je goed met jezelf omgaat maar vooral met de veiligheid van anderen. Met respect wordt volgens mijn mening bedoelt dat je niet over elkaars grenzen gaat en die ook respecteert. Budget houdt in dat je rekening houdt met wat je allemaal koopt. Gezondheid houdt in dat je altijd genoeg eet en niet te veel of te weinig. En ik heb mijn eerste les Spaans gekregen, maar ik kon er niks van.

Om wat meer te weten te komen over hoe het leven op boord is zijn we naar het Scheepvaartmuseum gegaan. We kregen allemaal een audio tour die veel te lang duurde, want ik begon bij de schilderijen en heb dat in twee uur afgekregen. Helaas was de tijd daarna op. Ik weet dus niks over hoe het leven aan boord was, daarom ga ik improviseren, zodat ik tenminste iets heb.

Alexander