Bibliotheek

18-10-2016 | 2016 – 2017

Toen we vanochtend wakker werden gemaakt duurde het net zoals de andere ochtenden eventjes voor ik mij echt realiseerde dat ik niet thuis in mijn eigen bed lag, maar op de Regina Maris. Volgens mij heeft iedereen dit gevoel wel een beetje.

We moesten al vroeg op, omdat we de hele dag in Amsterdam zouden zijn. Bij het ontbijt moesten we niet alleen gewoon eten, maar ook een lunchpakket klaarmaken. Even later stond iedereen aan de kant en gingen we richting centrum met de pont. We gingen namelijk naar het conservatorium Amsterdam, waar we een inlichting kregen over ons voedselgedrag op de boot, en we hebben wat handige tips meegekregen. Ook moesten we nadenken over situaties die zouden kunnen voorkomen en daar oplossingen voor bedenken. Wel handig om hier vooraf over na te denken, en niet achteraf.
Daarna hebben we nog een soort toets met vragen over onszelf beantwoord. We schrokken allemaal wel een beetje toen we hoorden hoe lang er meestal over werd gedaan, namelijk rond de twee uur. De meesten waren echter veel sneller klaar, op een paar (waaronder ik) na.

Hierna gingen we naar de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam. We hadden allemaal groepjes gemaakt en een plek uitgekozen waar we naartoe zouden gaan. Over deze plek zouden we dan in een presentatie over vertellen. We moesten op de ouderwetse manier informatie over deze plek opzoeken, niet met computers, maar met boeken. Na heel wat boeken doorzocht te hebben voor bruikbare informatie (wat niet makkelijk was, omdat de boeken in het Engels, Duits en Frans waren), gingen we weer naar buiten. We zijn trouwens in de bieb ook iemand tegengekomen die vroeger in Spangas speelde. Sommigen waren daar heel enthousiast over.

Na de bieb werd de groep opgedeeld in de mentorgroepen. We zouden een stadstour krijgen. Het was wel jammer dat het veel regende. We liepen volgens een geplande route rond. Gelukkig gingen we op mijn voorstel ook een boekenwinkel binnen. Helemaal koud en nat zijn wij de mac ingelopen. Hier hadden we een kleine hamburger en wat frietjes besteld (DANKJEWEL FRANK!!). Wel fijn om je van de binnenkant weer een beetje warm te voelen, ook al is dat van buiten niet zo.Uiteindelijk waren we net op tijd voor de pont, en gingen we weer terug naar de Regina Maris.

Hier had de kookploeg (Lika, Veerle, Giulia en Maud) heerlijk eten voor ons gemaakt. Iedereen bleef nog tot laat in de nacht chillen en praten. Ik merk wel echt dat deze dagen vermoeiend zijn, dus heb ik geprobeerd om op tijd te gaan slapen. Voor iedereen wel moeilijk zonder ouders die steeds hierover zitten te zeuren…

Amelia