De laatste keukendienst

06-04-2016 | 2015 - 2016

Een paar dagen geleden heb ik toch echt mijn allerlaatste keukendienst gedraaid. Een half jaar lang hebben wij (ongeveer) iedere tien dagen een keukendienst gehad. Normaal zag ik er altijd tegen op, omdat ik echt niet van koken/afwassen hou. Deze keer was het anders. Nu had ik er wel zin in. Als je dan voor de laatste keer een hele dag in de keuken moet staan, en voor 43 mensen moet koken, dan wil je het wel goed doen. Ook zit je te denken wat je nog een keer wil maken.

Voor ons wat dit niet zo moeilijk, want wij hadden van de stuurhut een verzoek gekregen om pasta bolognese te maken. Dit was ook redelijk gelukt. Het eten wat wij hebben gemaakt voor de lunch werd door veel mensen gecomplimenteerd. Ook ons vieruurtje werd door de mensen goedgekeurd. Na de schoonmaak van de vieze keuken, mocht ik dan wel echt naar bed. En nu heb nooit meer keukendienst aan boord.

FOLKERT