Dit is een blogje over Mieke

05-04-2016 | 2015 - 2016

Wie is Mieke eigenlijk?
Nou kijk, Mieke is degene die zich bezighoudt met je toetsenadministratie. Dan word je naar het kantoortje geroepen en dan zegt ze: ’’Is het niet eens tijd om een toets te gaan maken, want je hebt van wiskunde nog steeds geen toets gemaakt.’’ Oh, en als je een toets hebt gemaakt, dan zou ik hem zo snel mogelijk inscannen, want anders dan ben je ’s avonds aan het chillen en dan moet je gelijk tien toetsen inscannen.

Mieke is degene die naast de wacht altijd als eerste wakker is, dan is het eerst een uurtje chillen in de stuurhut, dan ontbijt en na het ontbijt kruipt ze direct achter haar laptop en gaat ze verder met schemaatjes en SaS-stories maken en je toetsenadministratie bijwerken. Na een drukke schooldag kun je ook wel lachen met Mieke, dan ben je bijvoorbeeld met iemand aan het praten in de keuken, komt Mieke eraan en die begint je helemaal belachelijk te maken tegenover degene met wie je aan het praten was. Ik denk dus dat het geen verstandige keuze is om met Mieke uit te gaan.

Waarom is Mieke onmisbaar op dit schip?
Nou kijk, Mieke gaat elke keer als we aan land zijn met natuurlijk haar laptop het land op om internet te zoeken, als ze dan internet heeft gevonden dan begint ze met het downloaden van de honderden toetsen waarvan de bedoeling is dat je die gaat maken. Mieke organiseert ook dat wij een uitwisseling met een andere school kunnen organiseren.

Waarom is het leuk om Mieke op het schip te hebben?
Nou kijk, als je keukendienst hebt, dan is de eerste vraag die je krijgt niet ‘’wat gaan we eten?’’ Nee, Mieke vraagt “eten we spaghetti bolognese?” Met Mieke kan je ook altijd een gezellig praatje houden. Kortom Mieke is onmisbaar op dit schip en ze kan ook niet vervangen worden (slijm, slijm, slijm).

JAN

(noot van de redactie: helaas moet dat wel; Mieke heeft na vier jaar inzet aan boord besloten zich vanaf nu aan wal voor School at Sea in te zetten.)