Kwart-voor-zesje

04-04-2016 | 2015 - 2016

Vaste prik: elke schooldag, kwart voor zes: “Mirtes groepje zit hier!”, “Pieter claimt het middendek!”. Mentorbespreking. Alle leerlingen bespreken de lesdag in groepjes met hun mentor. Wat ging er goed? Wat ging er niet zo goed? Waar komt dat dan door? Loop je achter op je eigen planning? Hoe voel je je eigenlijk?

“Bah, moet dat echt? Kan ik dit niet nog even afmaken?”, “Gaat het kwart voor zesje vandaag door? Kunnen we het niet skippen?”. Maar uiteindelijk vindt iedereen het toch best fijn om even over zijn dag te vertellen, om te pronken met een goed cijfer, om wijze raad te krijgen of nuttige tips, of om gewoon even lekker te klagen over zeeziekte, golven en moeilijke toetsen. En soms is het gelukkig ook gewoon lekker snel klaar en kan iedereen nog even chillen, in bed liggen of de laatste wiskundesommen afmaken voor het avondeten.

MIRTE en LAURA