Het nieuwe sturen

03-04-2016 | 2015 - 2016

Zoals sommigen thuis bijhouden, zijn we bijna thuis: dit betekent dat we door het Kanaal varen. In het Kanaal werkt het allemaal een beetje anders dan op de oceaan,  want wat betekent het Kanaal? Dat we *** eens een keer goed moeten sturen, omdat we anders op een op een ferry of passerende tanker zitten.

Op de oceaan hoorde je Wessel pas “JASPER!” schreeuwen als ik meer dan tien graden van koers zat. Nou, nu is het zo dat je al mag wisselen als je twee graden van de koers af zit. Dit maakt sommige kinderen extra gestrest om te sturen. Zo kwam twee minuten geleden Ben ook nog eens binnen met de mededeling dat de speling is verlaagd naar één graad, omdat hier ondieptes zitten. Voor de rest is het nog ongeveer veertig mijl tot we in Oostende zijn en dan zijn we bijna thuis…

JASPER