UFO’s spotten

29-01-2016 | 2015 - 2016

Laatst tijdens de 1-5 wacht, was er iets nieuws. Bouke begon de wacht met ons de volgende taak te geven: het zogeheten UFO’S spotten. Undefined Flying Objects? Nee joh, Undefined Floating Objects!

Daar zat je dan, op de bakboordtrap, intens onder de giek van het grootzeil te staren. Er kwam dan steeds iemand anders langs, die vroeg of het allemaal wel goed ging. “Ja,” zei je dan, “ik ben UFO’s aan het spotten.” Dan kreeg je een rare blik als reactie en vervolgens liep diegene weer verder. Na een lange tijd goed staren, zag je ze soms. Eindelijk. De drie witte boeitjes naast elkaar. “Daar! Ik zie er één!”, riep je dan, zodat Bouke hem ook kon spotten. Vervolgens moesten we ervoor zorgen dat we er niet doorheen voeren, om dan weer verder te staren. Belangrijk, want als we een UFO in de schroef krijgen, zijn we nog lang niet jarig.

MAARTJE