Land in zicht!

25-11-2015 | 2015 - 2016

Na vijf en een halve dag op zee te hebben gezeten is het eindelijk zo ver, ik zat binnen aan mijn schoolwerk en ik hoor van buiten; land in zicht! En ja hoor, iedereen rent naar buiten om te kijken. Er was inderdaad land in zicht en het was ook echt een eiland van de Kaapverden. Maar helaas, op de TTG (time to go) staat nog steeds dik 15 uur. Maar is het dan niet…? Nee, het is niet São Vicente, het eiland waar wij heen gaan.

We varen op dit moment tussen twee eilanden door op weg naar het eiland waar wij heen gaan. Iedereen loopt teleurgesteld weer naar binnen.

Maar waarom is land dan zo speciaal? Nou geloof mij, na vijf en een halve dag met alleen maar water om je heen en op zijn tijd een keer een bootje is het natuurlijk superleuk om weer een keer land te zien! En al die dagen op zee was het gespreksonderwerp vaak hoe Kaapverdië er uit zouden zien. De een dacht dat het woestijnachtige eilanden zijn, de ander dacht dat het vulkanisch zou zijn en weer een ander dacht dat het eilanden vol groen zouden zijn. En wat is het? Het zijn vulkanische eilanden! Maar nog heel even geduld want morgenochtend tijdens mijn wacht (5 tot 9) zouden wij wel het goede eiland moeten kunnen zien!

TOM