Kaapverdië

26-11-2015 | 2015 - 2016

Vandaag was het dan zo ver. We zouden vandaag aankomen op Kaapverdië en iedereen keek er naar uit. Het was wel gewoon een schooldag, dus lekker leren terwijl je heen en weer gaat.

Rond een uur of twaalf zagen we het beloofde land waar we alweer een paar dagen naar zaten te smachten. Er moesten wel weer wat voorbereidingen getroffen worden. Alle zeilen moesten omlaag. Als je vaart, zijn de zeilen zoals de schoener en de binnenkluiver niet zo moeilijk. Maar vandaag had ik de pech dat ik de fok naar beneden moest halen en inpakken terwijl het hard waaide.

Toen het karwei eindelijk klaar was en we voor anker lagen, kregen we het leuke nieuws te horen dat we grote schoonmaak hadden. Na het schoonmaken zouden we mogen zwemmen omdat we voor anker lagen. Na een paar uur hard zwoegen ging dit plan helaas niet door omdat we toch aan de kade zouden gaan liggen in plaats van voor anker. Het voordeel van dit nadeel was wel dat we geen ankerwacht zouden gaan hebben en we dus lekker veel konden gaan slapen. Maar er ging weer eens lekker veel mis tijdens het schoonmaken toe we aanlagen. De bel draaide daarom dus overuren. Nadat alles geregeld was, ging de hele crew, behalve Pieter, mee met de taxichauffeur om daar thuis te gaan eten en uit te gaan. Iedereen vermaakte zich prima en er was een varkenspoot voor ons waar iedereen van gesmikkeld heeft.

Om tien uur ging er nog wel wat fout. Er werd overgegaan van de generator naar de accu, maar we wisten niet dat er iets met de accu(lader) aan de hand was. Binnen enkele minuten zaten we in de stress en zonder stroom, totdat Martin terugkwam om ons vervolgens te vertellen dat de generator gewoon aan moest blijven. Daarna kon iedereen met een gerust hart gaan slapen. Al met al was het een geslaagde dag.

YOURI