Triatlon

23-02-2015 | 2014 - 2015

Op 23 februari moest ik een gymles geven als opdracht van mijn school. Ik wilde iets gaan doen dat ik op school niet kon doen en dat leek me best wel makkelijk, want hebben wij op school een zwembad? Of een tropische zee? Dus wij gingen zwemmen. Maar alleen zwemmen vond ik niet genoeg, dus ik ging een triatlon maken. De triatlon bestond uit: zwemmen, rennen en klimmen. Want aan boord hebben wij geen fietsen.

Na een uitgebreid plan ben ik samen met Harm de route gaan uitzetten. Toen ging ik de route zelf doen zodat ik wist hoelang het ongeveer zou duren. Nadat ik wist hoelang het ging duren gaf ik de tijd door voor wanneer we zouden beginnen. Toen iedereen er eenmaal was begon de triatlon. De meisjes eerst (omdat zij een kortere route hadden) en daarna de jongens. Iedereen sprong het water in en de wedstrijd was begonnen. Bij de jongens liep het kop aan kop en zij wilden echt winnen. Ikzelf stond bij het klimonderdeel en de finish. Ik zag de eerste meisjes compleet uitgeput aankomen en daarna 2 jongens die elkaar eruit probeerden te sprinten. De winnaar van de meisjes was Sija. Zij won de eindsprint tussen haar, Viƫnna en Tara. Bij de jongens was er ook een eindsprint, deze keer tussen Harm en Mente. Mente won deze op het nippertje van Harm, daarmee won hij de triatlon. Na allemaal wat gedronken te hebben ging de schooldag gewoon weer door. Daarmee was mijn gymles ook afgelopen. Ik had voor deze gymles een 7,8 gekregen.

Sam