Kanozeilen met indianen

14-01-2015 | 2014 - 2015

Een paar dagen geleden zijn we bij een eilandje waar we al een tijdje lagen aan de wal gegaan. Er werd al een tijdje gezegd dat we in kano’s zouden gaan zeilen -net als de indianen daar- en toen we er waren bleek dit inderdaad het geval te zijn! Een uitgeholde boomstam, drie lange takken en een zeiltje maakten het bootje een soort optimistje. Er waren twee kano’s, één voor acht personen en één voor zes personen, één van deze mensen moest hozen want er kwam vrij veel water in de boot en de rest kon achteroverleunen en genieten. We gingen niet heel ver maar het was toch leuk om te zien dat je met zo een provisorische opzet een redelijke snelheid kan behalen! Ik vond het ook een beetje jammer dat wij zelf niet heel veel konden doen (de indianen stuurden en haalden de schoten aan) maar alles bij elkaar vond ik het een leuke middag en heb ik best genoten van mijn eerste keer zeilen in een klein bootje.

Marijn