Storm op zee onderweg naar de San Blas

06-01-2015 | 2014 - 2015

Op de weg naar de San Blas eilanden kwamen wij in een heftige storm terecht. De golven waren heel hoog, ongeveer 5-10 meter. We mochten niet over het dek lopen zonder een tuigje aan te hebben. Dit was omdat er de hele tijd golven over het dek heen spoelden. Ook was er een hele sterke wind. De windkracht was rond de 7-9. De zeilen waren ook gereefd, wat er voor zorgde dat er minder oppervlakte is en we minder hard gaan. In een van de nachtwachten zaten we op een hele hoge snelheid er kwam een grote golf van achteren en we gingen voor een paar seconden 17 knopen. Dit was een uitzondering maar het meeste van de tijd gingen we met een snelheid van 9 tot 12 knopen. Dit weer ging door tot we aan kwamen in Panama (San Blas eilanden).

Het is heel gaaf om met dit soort weer te varen, het geeft wel een extra kick aan het wachtlopen. Het schoolleven ging ook gewoon nog door, het is best wennen als je moet leren en je zit de hele tijd schuin anders val je om. Om een idee te geven van hoe schuin de boot gaat, het is wel 40 graden ongeveer. Als je door het schip heen loopt, hou je je altijd vast en je loopt altijd schuin. Denk ook maar eens aan op de wc zitten en er van afglijden omdat we zo schuin gaan…

Maar we hebben het overleefd en zitten nu in het mooie San Blas.

Floris