Op een onbewoond eiland

10-01-2015 | 2014 - 2015

School tot één uur en dan met hangmatten, zeiltjes, touwen, bijlen en een machete op naar het dichtstbijzijnde onbewoonde eiland. Met tassen in vuilniszakken de bijboot in zodat ze niet nat zouden worden. We moesten namelijk 5 meter van het strand uitstappen omdat het te ondiep was voor de bijboot.

Ik had al gezien dat het eiland vol stond met struiken en palmbomen, en een aantal jongens en ik hadden bedacht om onze eigen onderkomen te bouwen. Dus de jongens zijn vooruit gegaan om alvast wat klaar te maken voor als de rest kwam om 5 uur. Ze hebben een kampvuurkuil gemaakt en de zeiltjes opgehangen. Ik was op het moment dat ze vertrokken nog niet helemaal klaar dus ik zou later komen en ook meehelpen. Dus ik had het volgende ingepakt: een hangmat, slaapzak, kussentje, zaklamp, trui, lange broek en dichte schoenen, zakmes, deet en een fles drinken. Die lange broek en dichte schoenen waren zodat ik makkelijk door de bossen kon lopen.

Achteraf had ik alleen mijn hangmat nog maar opgehangen en werd het al donker dus veel van een hut bouwen is er niet van gekomen maar ik had er wel veel zin in. Wat overigens ook wel grappig was omdat we de hangmatten eerst aan twee andere palmbomen hadden vast gemaakt. Maar toen we gingen testen of het bleef hangen als we erin gingen liggen, viel een van de twee palmbomen om. Die zat niet erg stevig in de grond. -_- Wel was het kampvuur al aangestoken en begon iedereen zich een beetje te verzamelen. We hadden deeg meegenomen om broodjes te bakken boven het kampvuur en knakworsten. We hadden niet genoeg water bij ons om de knakworsten in de pan te doen dus hebben we zoutwater in de pan gedaan en die bij het vuur gezet met de potten knakworsten erin. Een soort van Au bain marie dus. De broodjes en de knakworsten waren heel lekker. Thijs had ook zijn gitaar meegenomen dus hadden we wat sfeermuziek. Veel mensen gingen al vroeg slapen dus het werd steeds rustiger. Toen kwamen de moppen en spookverhalen. Dat was wel grappig en gezellig. Ik was ook doodop en ging dus al aardig vroeg slapen. Ik, Merle en Bibi sliepen met z’n drieën tussen twee palmbomen. Ik bovenop, Bibi eronder, en Merle onderop. Ik heb heel lekker geslapen tot dat er om 12 uur ‘s nachts opeens een groepje mensen naast ons stond die begonnen te zingen voor Merle die jarig was die dag. Toen rond een uur of drie begon het even hard te regenen en kroop ik onder mijn slaapzak en bleef ik toch droog. Wij hadden helaas geen zeiltje boven ons hangen dus ik hoorde Bibi en Merle naar een afdakje rennen tot de regen voorbij was. Voor de rest heb ik heerlijk geslapen en wat is er mooier dan wakker worden bij zonsopkomst met allemaal palmbomen om je heen en de geur van ochtend en bomen. Ik zag nog een paar mensen slapen en er waren ook al wat mensen wakker. Die hadden het kampvuur opnieuw aangestoken en we hadden brood meegenomen in een krat. Dus we hadden ook lekker ontbijt. Maar het blijf niet altijd pret want we moesten om 9 uur weer aan boord zijn voor schoolwerk. Ik vond het heel leuk om op een onbewoond eiland te slapen en eigen gebakken broodjes te bakken.

Willemijn