Vrije tijd op Aruba

05-01-2015 | 2014 - 2015

 Toen we Aruba voor het eerst zagen leek het maar een saai eiland. Het enige wat we zagen waren de olieraffinaderijen, het industrieterrein en het strand. Gelukkig was onze eerste indruk he-le-maal verkeerd.

Toen we aankwamen in Oranjestad kregen we al een betere indruk, we zagen mooie stranden, cruiseschepen en een klein gedeelte van de stad. En toen we eindelijk vrije tijd kregen brak het feest los. Letterlijk. In het begin waren de markt en het strand het leukst maar later, met oud en nieuw, werd het pas echt gezellig.

Maar eerst over de eerste keer. Toen we werden afgezet met de bijboot hadden we nog geen idee wat ons te wachten stond. Gelukkig stond er op het strand een (toevallig) gemeenschappelijke vriend van Floris en mij te wachten. Hij vertelde ons hoe we in de stad moesten komen, en met Douwe, Sam, Christiaan en Jop zijn we naar de markt gelopen. Daar staan elke dag de verkopers te wachten op de toeristen met een wijde portemonnee. Ook zijn we nog een aantal winkeltjes ingedoken, waar we ons laatste geld hebben besteed aan ijs en, heel belangrijk, een nieuwe zwembroek (mijn oude was gesneuveld bij de Victoria Falls). Het was er super leuk en de sfeer in de stad was erg gezellig.

Met oud en nieuw werd het pas echt leuk. Overal was er muziek en er werd om 3 uur de langste 1000klapper van Europa afgestoken. Na de Starbucks, waar we d.m.v. wifi met thuis hebben gecommuniceerd (behalve ik want m’n telefoon was overleden) hebben we wat gedronken en ’s avonds zijn we nog even naar een feest gegaan op een plein. Daar heb ik ook even een telefoon van Selin geleend en kon ik mijn ouders en zusje gelukkig nieuwjaar wensen. De dag was in één woord súper!! We sloten een prachtige tijd op Aruba af met een klapper (letterlijk, het was oud en nieuw) en we kijken er zeker op terug met een glimlach.

Groetjes vanuit de Caribische zee!

Mus