Sao Vicente en Santo Antao

28-11-2014 | 2014 - 2015

Hallo allemaal!

Op vrijdag zijn we vertrokken vanaf Sao Vicente en in een uurtje gezeild naar een baai van een ander eiland van Kaapverdië, Santo Antao, waar we voor anker zijn gaan liggen. Het was superwarm en zijn toen lekker gaan zwemmen. De dag erna zijn we daar de kant op geweest en hebben toen een wandeling gemaakt. Met de bijboot gingen we naar het strandje. Daar moesten we uit de boot springen en waren we helemaal doorweekt. Toen we op het strandje waren, stonden er allemaal Kaapverdische jongens ons op te wachten om met ons mee te lopen naar een mooi uitkijkpunt. Santo Antao was zeker een van de mooiste plekken die we ooit hebben gezien. Het eiland zelf was nogal uitgedroogd en zanderig, maar er was een heel mooi dal, waar de mensen hun eten aan het verbouwen waren. Ze hadden een zelfgebouwd irrigatiesysteem met allemaal geultjes en dammetjes. We liepen over een soort bergpaadje en als je omkeek zag je de zee. We zijn niet helemaal de berg op geweest omdat er niet genoeg tijd was. We hebben wel nog een groepsfoto gemaakt met de mensen uit het dorp en zijn daarna teruggelopen naar het strand. Vanaf het strandje hebben we toen lekker gezwommen naar de boot en hebben we ons klaargemaakt voor de grote oversteek.

Liefs
Hannah en Pien