Zwemmen

29-11-2014 | 2014 - 2015

Eindelijk weer zwemmen! De vorige keer dat we hadden gezwommen was bij het eiland Tenerife en dat was ook de eerste keer. We gingen daar een stuk voor het eiland stil liggen om te zwemmen, dat was echt super.

Gisteren begon de dag redelijk normaal, het begin van de dag; school of wacht (afhankelijk van je indeling). We voeren weg uit São Vincente en gingen richting Santo Antao. Aan het eind van de middag kwamen we aan bij het eiland. Prachtig was het er: helder water, blauwe lucht en dan het uitzicht op een super mooi groen eiland. Het anker werd uitgegooid terwijl ik nog steeds gewoon school had… Maar toen hoorden we: ‘ZWEMMEN MAAR!!!’ van Martin, de kapitein. Geweldig!

We doken er allemaal in, toen kwamen we op het idee om het eiland te verkennen en er naar toe te zwemmen. Dat was nog wel een stukje maar het lukte iedereen die meeging, we zaten natuurlijk ook vol energie. Op het eiland aangekomen keek een grote groep van de inheemse bevolking ons raar aan, dat maken ze natuurlijk ook niet vaak mee dat een groepje blanke mensen aan komt zwemmen vanuit een zeilschip. Ondertussen overwogen we weer terug te gaan naar het schip omdat het al een beetje donker begon te worden. We moesten wel op tijd zijn voor het avondmaal: tonijn op de barbecue.

De volgende dag was ook top. Eerst ontbijt en daarna gelijk weer zwemmen, dit keer meer dan zwemmen. Met een band achter de rubberboot met een 60 pk motor en Jop ging wakeboarden. Toen moesten we er uit om te lunchen en daarna gingen we weer naar het eiland (dit keer met de rubberboot) om een wandeling te maken, ook gingen we een potje voetbal met de bevolking daar spelen: 3-1 voor de thuisploeg…

Christiaan