Veiligheidstuigje

12-12-2013 | 2013 - 2014

Atlantische oceaan, coördinaten: 17. 46,37 N 50. 55,64 W

De blogjes tot nu toe hebben jullie kunnen laten meegenieten van hoge golven en gebolde zeilen of juist een spiegelgladde zee en een ronkende motor… Maar het is SCHOOL at Sea en dat betekent dat we ook aan school zouden moeten werken. Wees gerust, dat gebeurt ook! Om de dag hebben we school, om acht uur is het ontbijt afgelopen en heeft iedereen zijn boeken gepakt. Sommige leerlingen gaan binnen zitten omdat ze zich daar beter kunnen concentreren of omdat ze met een laptop willen werken, anderen zitten liever buiten. Ik zit ook graag buiten in de frisse lucht; wel moet je rekening houden met de continue wind die je bladzijdes omslaat en de kans dat je papier overboord waait. De ultieme oplossing daarvoor zijn wasknijpers. Daar verdwijnen er nogal wat van; we begonnen de reis met 500 stuks, ik ben benieuwd hoeveel er op dit moment nog te vinden zijn.

Verder is het op zee een stukje moeilijker om recht te schrijven of om überhaupt op de bank te blijven zitten. Dat heb ik gisteren ervaren tijdens het maken van een toets. Toetsen maken doe je in het kantoortje van Mieke met maximaal twee personen tegelijk. Wanneer je denkt de stof van een bepaald vak begrepen te hebben, kan je jezelf inschrijven op de computer. Dan ga je in dat ingeplande uur naar het kantoortje en kan de toets beginnen. Met de huidige deining doe je echter al gauw wat langer over zo’n toets. Door het raampje kan je de golven zien aankomen en heb je nog net de tijd om de tafel vast te grijpen en je voeten vast te klemmen tussen de poten. Ik heb op een gegeven moment voorgesteld om voortaan naast het toetsblaadje ook een veiligheidstuigje klaar te leggen.

Terug aan land zal ik tijdens het maken van een proefwerk vast nog wel eens terug denken aan die goede oude tijd op de oceaan, waar je met kussen en al van de banken afglijdt.

Liefs
Vera