Scheepsovername

13-12-2013 | 2013 - 2014

Over een paar dagen is het zover; we komen aan op Dominica! Meer dan twee weken hebben we geen land gezien en leefden we in het wachtdag-schooldag ritme. Nog voordat we aankomen op Dominica zal deze vaste dagindeling echter veranderen. Dit komt doordat we twee dagen voor aankomst de eerste scheepsovername hebben!

In totaal zullen we dit half jaar vier scheepsovernames hebben. Tijdens een scheepsovername is het de bedoeling dat de leerlingen het hele schip zelf besturen. Op dit moment is Martin de kapitein en de machinist, Maurice de kok en zijn er drie stuurmannen die de wachten begeleiden. Als het schip wordt overgenomen zullen zij hun functies afstaan aan ons. Het is de bedoeling dat wij door middel van een sollicitatiebrief voor hun functies solliciteren. Deze functies zijn mogelijk: 2x een kok, 3x een stuurman, 3x een bootsman, 2x een machinist en 1x een kapitein. Het verschil tussen een stuurman en een bootsman is dat een stuurman de koers en de stand van de zeilen in de gaten houdt en een bootsman het strijken en hijsen van de zeilen aan dek leidt.

Als we de sollicitatiebrief bij Martin hebben ingeleverd, worden we misschien ook nog uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Superleuk allemaal, maar ook best spannend dat we helemaal zelf het schip zullen varen! De dag voor de scheepsovername krijgen we onze functies te horen. Ik ben benieuwd!

Liefs
Anne