Het weer

11-12-2013 | 2013 - 2014

Even over het weer. We hebben in de week van 6 december een windsterkte van 1 knoop (1,8625 km/h) gehad, met als gevolg een oceaan waar je je zelf in kon bekijken (spiegel glad).

De zon is hier enorm fel en het warmste weer dat we tot nu toe hebben gehad is 32 graden; het oceaanwater was 27 graden (lekker zwemmen). Dit weer hadden we vijf dagen lang. We hebben die vijf dagen eigenlijk elke dag gezwommen; heerlijk! ’s Avonds loop je probleemloos met korte broek en korte mouwen rond en zelfs tijdens de nachtwacht is het nog warm. In de nacht is het rond de 25 graden. We hebben ook windsnelheden gehad van 18 knopen, oplopend tot 24 knopen. Dat gaat gepaard met enorme golven en dus niet zwemmen…

Even iets anders: we hebben tot nu toe drie vissen gevangen, alle drie dorades. Twee stuks waren ongeveer 35 cm, de andere bijna 1 meter. We hebben alle drie de dorades opgegeten; heerlijk! We zien iedere dag vliegende vissen, ze springen zelfs op dek, vooral ‘s nachts.

Het eten hier is heerlijk – alleen het brood is vaak wat te dik, waardoor het binnenste deeg niet gaar is. Dit was mijn eerste blog en mensen mogen mij volgen via de site.

Liefs,
Tomas