Zelfbedachte functie

20-03-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was het een bijzondere dag, want…..(tromgeroffel)……vandaag begint scheepsovername nummer drie!

In de vroege morgen om vier uur had ik gewoon nog wacht volgens het oude wachtschema. We zagen deze wacht meerdere dolfijnen en zelfs één super grote walvis. Aan het einde van mijn wacht begon de scheepsovername dan echt. De nieuwe kapitein gaf een mooie speech bij het ontbijt, waarna de scheepsovername officieel begonnen was. De klok ging ook gelijk een uur vooruit en dus was het ineens al negen uur. Na mijn wacht heb ik nog gezellig ontbeten en daarna heb ik nog een paar uurtjes kunnen slapen. De lunch was een uurtje later vanwege de klok, dus om half twee. Het keukenteam had super hard gewerkt in de keuken en had lekker gehaktbrood, aardappeltjes, salade en natuurlijk mayonaise en ketchup klaargemaakt. Het was echt heel erg lekker.

Na de lunch begon ik met het doen van onderhoudsklusjes op het dek. Ik heb voor deze scheepsovername namelijk gesolliciteerd voor een door mijzelf bedachte functie: onderhoudsklusjesman. Allereerst heb ik samen met een bootsman de stagfok genaaid. Daarna heb ik een nieuw soort bindsel geleerd om de waslijn mee te repareren. Ik ben ook nog samen met Alex (matroos) de mast in geweest om de razeilen in te vetten. Terwijl we bezig waren op de bovenbram riepen mensen beneden op dek heel enthousiast dat er een walvis was. Wij probeerden deze van boven ook te spotten, maar helaas zagen wij hem in eerste instantie niet. Op het laatste moment dook de walvis weer naar benden en zagen we heel mooi de staart van de walvis boven het water uitkomen. Echt een super mooi moment. Aankomende dagen zullen we verder gaan met onderhoudsklusjes in de mast, de ondermars naaien, de bank voor de stuurhut nog een keer lakken, roest bikken en ook verven.

Dit was dan mijn laatste blogje. Nu zijn we écht bijna thuis. Ik heb ontzettend genoten van de afgelopen vijf maanden en mega veel geleerd. Ik zie jullie allemaal snel weer op 13 april!

Heel veel groetjes,
Laura (#5)