Weer solliciteren

18-03-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was het weer zover! Wie heeft er voor welke functie gesolliciteerd?

Het begon als een rustige dag. Na weer een origineel cruesli-met-melkontbijt, ben ik begonnen aan school. Maar er hing wel een gespannen sfeertje, want in de middag begonnen de sollicitatiegesprekken weer. Stuk voor stuk gingen de mensen naar boven. In de stuurhut hadden ze dan hun sollicitatiegesprek met kapitein Sam. Maar wie worden de nieuwe stuurmannen, bootsmannen, hotelmanager(s), keukenteam en natuurlijk, wie wordt er dit keer kapitein? Gelukkig hoefden we op deze vraag niet heel lang te wachten, want dezelfde avond kwam Sam met HET blaadje waar de functies op staan.

Sam maakte het zoals gewoonlijk weer veel te spannend, maar uiteindelijk heeft hij toch de functies bekendgemaakt. Kort hierna is de kapitein begonnen met het voorbereiden van haar plannen over hoe zij het schip wil gaan zeilen het laatste stukje naar de Azoren.

In mijn nachtwacht van 00:00 tot 04:00 uur was er weinig wind, dus voeren we op de motor. Dit betekent een best wel rustige wacht. Dus we hebben met onze wacht gezellig geluisterd naar een Moordcast, dit is een podcastserie over true crime. We hebben ook nog de Melkweg gezien en héél veel sterren. Het was heel gaaf deze mooie sterrenhemel te zien. Na mijn wacht ben ik snel gaan slapen, want we zouden een kortere nacht hebben omdat de klok weer een uur vooruit ging. Dus snel mijn lekkere warme bed ingedoken en gaan slapen. Trusten!

JoeJoe,
Jing