Plannen maken

17-03-2024 | 2023 - 2024

Vandaag heb ik het ontwerp voor mijn kadeschildering op Horta gemaakt. Voor onze laatste SaS-PO maken we er allemaal een en we stemmen dan welk ontwerp ook echt uitgevoerd gaat worden op de kade van Horta, de hoofdstad van Faial, het eiland van de Azoren waar we aanleggen. Het is traditie dat de zeezeilers die hier aanleggen een kadeschildering maken. Het is niet alleen een leuk en kleurig gezicht, het garandeert volgens de overlevering ook nog eens een behouden vaart.

Zoals altijd hebben we ook weer gezellig getafeld vanavond. Omdat we dan allemaal samen zijn is dat altijd een goed moment even uitgebreid bij te kletsen. We hadden het over het kattenkwaad dat we op school uithaalden en we hebben plannen gemaakt voor komende zomer. Het idee is om met een paar mede-SaS’ers naar de Sneekweek te gaan. Het is fijn zulke plannen voor later te maken omdat dat het komende afscheid minder definitief maakt. Ik denk dat er weinig dagen zijn waar je tegelijk zo naar uitkijkt en zo tegenop ziet als 13 april, onze aankomstdag.

Verder heb ik vandaag ook weer mijn wekelijkse Sailmail geschreven en tussen dit allemaal door ook nog aan school gezeten en weet ik nu alles van de Verlichting!

Jill