Een stukje zeewier om je dag op te fleuren

16-03-2024 | 2023 - 2024

Voor mij begon de dag of nou eigenlijk nacht om 24.00 uur voor mijn wacht. Hierna ben ik heerlijk gaan slapen. Om half twaalf ’s middags werd ik weer wakker voor, je raad het al, de volgende wacht. Deze wacht was erg druk.

Het begon met lunchen en vervolgens hebben we veel met de zeilen gedaan. Ik heb samen met twee anderen de buitenkluiver mogen inpakken. Dat kostte ons wel wat tijd, maar het is wel gelukt. Ook werden we tijdens het inpakken vergezeld door iets wat eerst leek op een stuk zeewier, maar later een schildpad bleek te zijn! Na de wacht was iedereen druk bezig met de puntjes op de i zetten van hun sollicitatiebrief. Voor deze scheepsovername moeten de brieven namelijk nog beter dan anders, want dit keer wordt niet iedereen zonder meer op sollicitatiegesprek uitgenodigd. Spannend!Over een aantal dagen is het namelijk alweer zo ver, de derde scheepsovername. Dit keer moet de bemanning naar de Azoren varen en daar aanleggen.

Dat wordt de laatste officiële bestemming van ons geweldige avontuur van zes maanden. De tijd vliegt en binnenkort zullen we alweer aanleggen in het oude vertrouwde Nederland, maar voor nu gaan we met z’n allen nog even volop genieten van alles wat ons de komende tijd nog te wachten staat.

Groetjes, Inge