Tijd voor een fissa*

08-03-2024 | 2023 - 2024

*feestje

Na het ontbijt met brood leek het een gewone schooldag te worden die net zoals de andere zou zijn. Dit was in ieder geval zo tot de lunch, maar daar werd het thema bekend gemaakt voor het feestje dat voor vanavond gepland stond! Het thema was “genderswap”, dus iedereen begon alvast met het fixen van een outfit! Ik zat nog rustig te eten en had daar geen haast mee.

Rond vier uur kwam er nog een klein busje aangereden met de stores, dat waren de boodschappen die Sam met drie leerlingen vanmorgen besteld had in de supermarkt. We vormden een treintje zodat we ze snel aan boord hadden en na het vieruurtje konden we meteen beginnen met al het eten een plek geven. Dit was snel gebeurd en om vijf uur gingen een mede-SaS’er en ik helpen met brood bakken. Toen werden we opeens allemaal naar de salon geroepen om te beslissen of de Regina Maris langszij mocht liggen. Op de Regina Maris vaart Masterskip, een kortere versie van School at Sea die dezelfde route vaart, we zijn hen al een aantal keer tegengekomen. Na een uitgebreide afweging van de voor- en nadelen (de jongens vonden dat ze voor aap zouden lopen met meidenkleding) besloten we het goed te keuren. Sam gaf het door aan de kapitein, maar hij kreeg te horen dat het niet meer nodig was omdat ze zouden blijven liggen waar ze nu lagen. Nou ja dan niet hé! Snel verder met het brood bakken, want dat moest klaar zijn voor het avondeten!

We hadden er even een flink tempo ingezet en we zetten nét de laatste bak erin toen de keukendienst riep dat het etenstijd was, dat noem je nog eens timing! Tijdens het eten heb ik nog snel een outfit geregeld en na het eten was het chaos hoor! Mensen liepen met kledingstukken door de gangen terwijl ze aan andere mensen vroegen wat zij aan gingen trekken, niks bijzonders dus! Ik had een rokje en topje weten te vinden, en met wat lippenstift was de outfit compleet! We hebben eerst nog een quiz over Bermuda gedaan en toen gingen we naar het middendek, waar het feest zou beginnen! Er waren snacks en frisdrank, het feest kon beginnen! Ik ben rond half een gaan slapen omdat de dag erna gewoon een schooldag was, maar er zijn mensen doorgegaan tot vier uur! Superleuke dag dus, het was wel weer even tijd voor een feestje na anderhalve maand!

Boaz