Weer een “normale” dag op zee

03-02-2024 | 2023 - 2024

Vandaag was weer een bijzondere dag, er was namelijk iemand jarig! We hebben heel vaak gezongen en een hele lekkere verjaarstaart gegeten.

Er mochten weer mensen op het achterdek slapen omdat we op de motor varen en het binnen dus heel warm is, maar zij werden wel geconfronteerd met gevolg van onze vergeetachtigheid. We waren namelijk (al een paar dagen) vergeten de bioemmer te legen en wat krijg je dan als het lekker warm is? Precies, stank, vliegen en maden! Die vliegen hadden we nog aan boord vanuit Panama en zo’n bioemmer is natuurlijk helemaal fantastisch voor ze. Lesje geleerd, we gaan de bioemmer niet meer vergeten.

Vandaag was de zee verder echt enorm rustig. We voeren voor een groot deel op de motor en we kregen allemaal weer dezelfde vibe als dat we de hele oversteek hadden; warm weer en rustig zeewater. Iedereen vond het echt heerlijk om na het vertrek uit Portobelo weer op rustig water te kunnen zijn. Wel beseffen wij allemaal dat dit niet meer voor lang het geval gaat zijn aangezien we begonnen zijn aan de terugweg en we nog wat heftiger en kouder vaarwater tegemoet zullen gaan!

Groetjes,
Coco