Oranje rook!

02-02-2024 | 2023 - 2024

De dag begint om vier uur ’s ochtends, ik word wakker gemaakt voor de wacht. Half slaapdronken val ik bijna mijn bed uit maar het gaat nog net goed!Eenma al aan dek merk ik dat ik nog een beetje zeeziek ben maar de woorden die Sam ooit heeft uitgesproken blijven bij me: toughen the fuck up!

Het is een rustige wacht, halverwege zorgt een tactical barfje ervoor dat ik me wat beter voel! Dat gevoel ebt snel weg als we gaan ontbijten: havermout. Ik ben er onder normale omstandigheden al geen groot fan van en de misselijkheid die opeens de kop weer opsteekt blijkbaar ook niet. Nou ja, even doorbikkelen en dan lekker
mijn bedje in om heerlijk te slapen tot de lunch!

Aardappelpuree met sojachunks en gesmolten kaas, heel lekker! Ik krijg een beetje naar binnen en een hapje salade lukt ook nog wel, maar daarna is het al snel genoeg.
Na de lunch lekker aan school en beco opdrachten maken die op mij liggen te wachten! Dan is het weer tijd voor wacht en na het afval knippen heb ik de keukendienst van de vorige dag uitgefoeterd omdat ze het bioafval apart moeten houden en de melkpakken uit moeten spoelen. Dat is namelijk heel vies als wij daarna alles moeten sorteren. Dat is ook al vaker benoemd, maar ja het is allemaal ook moeilijk 😉

Nadat we voor de stuurhut even hebben genoten van het heerlijke weertje en het prachtige zonnetje mogen we een rookpot afsteken die over de datum is!
Deze zitten vast aan de reddingsboeien zodat iemand makkelijk(er) vindbaar is als iemand over boord valt en een reddingsboei toegeworpen krijgt. Wat het brandalarm voor elkaar krijgt lukt nu ook, binnen vijf minuten staat iedereen op het middendek om het spektakel te aanschouwen! Als de eerste oranje rook uit het kleine dingetje opstijgt klinken er een paar verbaasde “ooh”s, en na een paar minuten gebiologeerd kijken is de aandacht alweer verslapt en gaat iedereen weer over tot de orde van de dag.

Nadat we tijdens de wacht nog een zeiltje hebben gehesen is het bijna tijd om te eten, en na de wachtbespreking is het dan zover! Na het eten nog lekker gezellig chillen in de salon en dan slapen, want om vier uur staat er weer een levende wekker in je kamer die je vertelt dat je over twintig minuten wacht hebt! Al met al een leuke, zonnige dag!

Boaz