Dag numero 100

22-01-2024 | 2023 - 2024

De 100e dag is aangebroken en dat is natuurlijk heel erg speciaal. We zijn nu 100 dagen aan boord en dat betekent dat we nog 82 dagen te gaan hebben. We zijn al over de helft. De tijd gaat wel heel erg snel! Dit beseffen we ook steeds meer en we hebben het er ook steeds meer met elkaar over.

Vandaag is niet alleen de 100e dag, maar ook een andere speciale dag: de start van de eigen reis!! De dagen hiervoor stonden allemaal in het teken van voorbereiden. De groepjes werden bekendgemaakt en we hebben een paklijst en een planning gemaakt. Al vroeg vertrokken we en begon de super spannende week van de eigen reis. Helemaal zelfstandig met een beperkt budget. Alle groepjes stonden klaar om te gaan!

In mijn groepje zijn we eerst eventjes hier in Portobelo gebleven om wat boodschappen te doen en simkaarten te regelen. Daarna hebben we de bus gepakt naar Panama City! Eerst via Sabanitas en daarna naar Panama City. Dit duurde eventjes en de bus was wel heel anders dan in Nederland: een oude schoolbus helemaal versierd en beschilderd en met hele harde muziek. Het was daarom ook best lastig om met onze ouders te bellen, maar het is allemaal gelukt. We hebben meteen een hotel geregeld in de buurt van het Cinco de Mayo-plein en zijn lekker gaan douchen (want na een lange dag reizen stonken we best wel…) en een hapje gaan eten. Daarna zijn we vroeg naar bed gegaan want we hadden nog een drukke week voor de boeg.

Pien