Deze dag was echt kickûh

21-12-2023 | 2023 - 2024

Wow vandaag was een hele spannende dag op de boot! De dag begon zoals bijna iedere dag begon. Ik had wachtdag dus ik werd om elf uur wakker om van twaalf tot vier wacht te lopen. Dat was hoe een wacht altijd is, maar één ding was anders: vandaag zou namelijk de scheepsovername beginnen!! De dag ervoor kregen we allemaal te horen wie voor welke baan was aangenomen en wie dus welke rol had voor de laatste 350 mijl naar Dominica. Ik ben deckhand deze scheepsovername dus voor mij was het vooral wennen dat de hele boot nu werd bestuurd door mijn mede-SaS’ers.

Toen om acht uur de scheepsovername echt begon was er geen plaats meer voor spanning. De kapitein en de stuurmannen hadden een plan uitgestippeld hoe we gingen varen, dus om acht uur werd het roer overgenomen en de stuurhut dag en nacht bewoond door de SaS’ers. Vet spannend natuurlijk. Iedereen had zich natuurlijk goed voorbereid en heeft al leuke plannen voor de aankomende drie dagen. We mogen namelijk (bijna) alles zelf bepalen. Zo begint mijn dag morgenochtend vroeg met een yogales van twee mede-SaS’ers. Oftewel: vandaag was een spannende dag met een goed vooruitzicht voor morgen!!

Ramses